Lieve Linda de Mol,

Ik lees al jaren met veel plezier je blad. De laatste tijd vraag ik me af waarom de rubriek VERLATEN vrouw nog steeds bestaat! Is het niet tijd voor een rubriek met de naam: STERKE vrouw? STOERE Vrouw? RECHT UIT HET HART vrouw? Ik denk dat iedere vrouw wel een keer in haar leven de ‘verlaten vrouw’ is geweest. Ik zeker. Meerdere malen. 

Telkens als ik verlaten werd, voelde ik me verdrietig, neerslachtig en helemaal verloren, maar ik vond de kracht in mezelf om weer verder te gaan. Ik kwam door deze ervaringen steeds een stukje dichterbij de vrouw die ik ben en wil zijn. Elke ervaring leert je meer over jezelf. Daar is zoveel moois over te vertellen. Ook jij, Linda, bent een ‘verlaten vrouw’ geweest en ik weet zeker dat je daar een mooiere, sterkere en wijzere vrouw van bent geworden.

Ik wil pleiten voor een rubriek waarin we geen slachtoffer spelen, want niemand is echt een slachtoffer van het leven, toch? Het is wat je er zelf mee doet. Het glas half vol, half leeg principe. Dat vrouwen verlaten worden is en blijft een feit. Dat mannen verlaten worden, net zo. Dat ze moeten strijden om hun kinderen te mogen blijven zien na een scheiding ook. En dat mannen na een scheiding hun hart niet meer kunnen openen, heb ik om mij heen heel veel gezien. Kortom, wij mensen hebben allemaal ons eigen potje ellende. Nu is LINDA een blad voor vrouwen, maar in de LINDA.man zie ik geen rubriek: VERLATEN man.

We leven in een tijd waarin mannen hun gevoel meer mogen laten zien. Waardoor het verschil tussen de masculine man en het kwetsbare vrouwtje steeds kleiner wordt. Dat vind ik een vooruitgang. Het lijkt mij fijn om elkaar met verhalen aan te moedigen! Over hoe we ondanks alle gekwetstheid toch die vakantie hebben geboekt en alleen zijn weggegaan. Over dat we onszelf de vraag DURVEN te stellen: “Wat was mijn aandeel in dit verhaal? En waarom ben IK niet opgestapt?” Verhalen over hoe we onze pijn zijn aangegaan en er niet bitter door zijn geworden. Laten we de kracht van de vrouw wat meer vieren en niet de zwakte. Volgens mij is deze door generaties heen al genoeg belicht.

Lieve Linda, ben je er klaar voor om de VERLATEN vrouw los te laten?

Liefs,
Yara

Terug naar overzicht