Zo Yara, 2016 was me een jaartje wel, of niet?

“Dat kun je wel stellen. Sommige jaren gaan stilletjes voorbij, maar deze niet. Het was een enorme rollercoaster aan bijzondere ervaringen. Mijn documentaire 'Van 8 tot 88' zag het licht en heeft drie succesvolle screenings gehad en is nu te zien op LINDA.tv. Een absolute droom die is uitgekomen.”

Kan jij stilstaan bij successen?

“Ik kan zeker genieten als iets lukt, maar ik wil niet te lang stilstaan, want ik heb het gevoel er nog niet te zijn. Volgens mij heeft elke ondernemer dat en zal dat gevoel ook nooit komen. Je hebt het ene doel bereikt en meteen staat het volgende alweer voor de deur.”

Wat staat er nu voor de deur dan?

“Een heleboel. Ik heb een aantal online tv-formats ontwikkelt. Deze liggen nu bij een productiemaatschappij en ik hoop dat er een paar doorgaan. Verder ga ik samen met mijn nieuwe compagnon Joren Jurgens, 2minutefilms verder uitbouwen. We hebben leuke nieuwe concepten ontwikkeld en gaan de website in een nieuw jasje steken. En verder heb ik nog heel veel andere plannen.”

Zo, het wordt een druk jaar zo te horen. Jij hebt behoorlijk veel energie, soms een beetje te veel. Ik moet eerlijk zeggen dat ik er soms gek van word.

“Ja, dat weet ik. Maar ja, wat kan ik er aan doen? Ik houd niet van rust en wil actie, dingen creëren, onderzoeken, maken en beleven. Ik vind rust een soort achteruitgang. Vind je dat gek?”

Je bent een beetje gek, maar dat geeft niet. Ook dat verhuizen met kantoor, daar werd ik echt gek van. Hoe vaak ben je vorig jaar verhuisd precies?

“Hmm, ja 5 keer met kantoor verhuisd, dat was niet de bedoeling maar het liep zo. Dat was heel onrustig, maar ik zit nu op een heel toffe plek in Haarlem met een paar andere bedrijven zoals een reclamebureau en een communicatiestrateeg. Met deze club mensen hoop ik ook grotere projecten te kunnen oppakken.”

Ik zie in je werk terug dat je je steeds persoonlijker aan het uiten bent, ook door de 'spoken word' filmpjes waarin je met je eigen stem je ervaringen over het leven en de liefde uit. Hoe komt dat zo?

“Dat is de ontwikkeling waar ik in zit, denk ik. Waardoor ik ook elke dag meer los kom van hoe ik me zou moeten gedragen, hoe het hoort en wat anderen van mij vinden interesseert me ook steeds minder. Dat geeft mij ontzettend veel vrijheid. En een logisch gevolg is dan dat ik mezelf dus meer durf te uiten en te laten zien. Wat dat betreft vind ik ouder worden echt best wel een voordeel. Je laat een hoop onzekerheid los.”

Je bent pas 33 he! Ook al heb ik wel een paar grijze haren bij je gezien.

“Hé!”

Sorry. Ik wens je het allerbeste en succes de komende maanden. Ik ga weer.

“Oke, bedankt voor het interview.”

Doei.

“Doei!”

Terug naar overzicht