​Het jaar 2019 is begonnen en het is de allerhoogste tijd voor een interview met mezelf. Want wie kent jezelf nu beter dan... jezelf.

Yara, hoe was 2018?

Yara: 'Ik heb een mooi jaar achter de rug, waarin ik als absoluut hoogtepunt naar New York ben afgereisd om een documentaire aldaar te maken. Want een ongelofelijke ervaring! Ik zit nu midden in de montage van 1,5 Terra Bite aan materiaal. Ik hoop dat in april de premiere zal kunnen plaatsvinden.'

Ging alles goed tijdens het maken van de documentaire? 

Yara: 'Nee, zeker niet. Ik had van te voren een heel duidelijk beeld van wat ik wilde dat er verteld zou worden. Er was een script en een plan. Omdat het geen speelfilm betreft, kan je het dus niet zo regisseren zoals je het hebben wilt, want je werkt met mensen en je volgt ze in hun dagelijks leven. Ook in dit geval liep het op veel fronten anders..dan is het loslaten en ademhalen en vertrouwen dat de verhaallijn links om of rechtsom wel naar buiten komt.

Zo, zo. En heb je voornemens voor 2019?

Yara: 'Eigenlijk niet. Het is voor het eerst sinds jaren dat ik geen concrete voornemens heb.De zaken lopen en rollen en als ik dicht bij mezelf blijf dan rolt het leven de juiste kant op. Daar geloof ik in. Natuurlijk hoop ik dat de documentaire door veel mensen wordt bekeken, maar het moet nog het uitgangspunt zijn van het vertellen van verhalen. Of je gaat scoren, zeg maar. Ik ben wel eens in die valkuil getrapt, dat ik zo graag wilde dat mensen iets leuk of mooi vonden, dat ik daarmee voorbij mijn eigenheid ging en dat het daardoor precies het omgekeerde effect had. Iets slaat aan of is prettig om naar te kijken als het authentiek is. Dat is ook altijd mijn uitgangspunt geweest.' 

 De zaken lopen en rollen en als ik dicht bij mezelf blijf dan rolt het leven de juiste kant op. 

En hoe zit het eigenlijk met je andere bedrijf, 2minutefilms?

Yara: 'Goede vraag! Vanaf 1 januari 2019 valt 2minutefilms weer onder Yara InMedia. Ik heb met veel plezier samengewerkt met Joren Jurgens, maar omdat wij fysiek naar andere kantoren zijn gegaan en Joren een heel tof nieuw project is gestart met een nieuwe compagnon Radek Leski genaamd Pixel Universe en ik heel graag weer de touwtjes in eigen handen wilde, hebben we zeer gezamenlijk besloten 2minutefilms weer onder de vleugels van Yara InMedia te laten vallen. Er verandert aan het concept dus helemaal niets.'

Heb je concrete projecten waar je wat over kan vertellen?

Yara: 'Een heel leuk project dat het eerste kwartaal van dit jaar gaat lopen is het maken van alweer de volgende documentaire in samenwerking met Merijn Everaarts, CEO van Dopper. Ik zo'n 8 ondernemers interviewen over de wereld, waaronder Merijn zelf. We noemen de documentaire "The lucky Ones" want hebben succesvolle ondernemers geluk of dwingen ze het zelf af. En als je succes hebt, ben je dan ook gelukkig? Dit soort vragen gaan we proberen te beantwoorden. Een ontzettend leuke samenwerking, waar ik heel veel zin in heb. Tipje van de sluier: Bert van Son van MUD Jeans en Camille van Gestel van Waka Waka zijn een paar van de ondernemers die meewerken aan de documentaire.'

Hoe zit het eigenlijk met je podcast: Wie ben ik echt? 

Yara: 'Ik had even een decemberstop vanwege de drukte rondom de documentaire in New York, maar ik ga weer met volle kracht vooruit, want wat is het leuk. Je wilt zeker wel weten wie de volgende gast wordt? Tromgeroffel...
Volgende week ga ik op bezoek bij seksuologe Mandy Ronda en gaan we de wereld van de intimiteit verkennen. De podcast komt half januari uit. Yara, je weet ook alles uit mij te trekken hoor. Niemand weet dit nog..wat een klasse interviewer ben je toch.'

Dank je. Gaat het echt alleen maar goed in jouw leven?

Yara: 'Ja, het gaat echt alleen maar goed. We zijn erg gewend om te denken dat na regen zonneschijn moet komen en na leuke tijden minder leuke tijden. Donker en licht, angst en liefde.. de tegenstellingen van het leven.

Ik heb bedacht dat het leven ook alleen maar goed mag gaan.

En natuurlijk zit er wel eens iets niet mee, wordt er wel eens gehuild, onzeker gedaan, boos gevoeld en alles, maar dan gaat het nog steeds heel goed.'

 

Succes de komende tijd, Yara

Yara: 'Dank je wel, Yara.'

-----------------------------------------------------------------------------------

Geen blog missen? Stuur een mailtje naar: contact@yarainmedia.nl 
Wat werk zien van Yara? www.yarainmedia.nl/portfolio
Luister hier naar de podcast: Wie ben ik echt? 

Terug naar overzicht